Vuokko-klubben

Vuokko-klubi -esite.

Vi önskar dig varmt välkommen till Vuokko-klubben!

Vuokko-klubbens material för ungdomar har tagits fram genom ett expertsamarbete med Tasaseks. Det är utvecklat för dig som funderar över frågor i samband med tillväxt och utveckling.

Alla som växer behöver stöd, information och möjlighet att fundera över det som puberteten för med sig. Att mensen börjar är ett viktigt steg för många ungdomar. Det kan innebära både glädje över att ett nytt skede i livet har börjat, och förvirring och sorg när barndomen börjar övergå till ungdom.

Med hjälp av Vuokko-klubben önskar vi att du inser att mensen inte är något pinsamt eller något man behöver hålla hemligt, utan bara en del av ett normalt och friskt liv. Vi ville skapa Vuokko-klubben för att svara på dina frågor och även för att uppmuntra till diskussion med någon bekant och trygg vuxen om sådant, som kan kännas pinsamt.

Sofia Lind, auktoriserad sexualpedagog, utvecklare av Tasaseks-material och klasslärare, har skapat Vuokko-klubben. Du kan hitta mera sexualundervisningsmaterial som Sofia har utvecklat på https://tasaseks.fi/kauppa/.

Skolhälsovårdare och klasslärare har möjligt att beställa Vuokko-klubben broschyrer och produktprover för att dela ut i skolan och för att använda i undervisningen (det lönar sig att tipsa din skolas personal 😉). Du kan också ladda ner eller printa Vuokko-klubben materialet som finns här som PDF format på svenska, finska och engelska.

Dela artikel:
Nuoria inspiroiva ja kannusta latausikoni