Vår berättelse

Produkten av finländsk produktutveckling

Vuokkoset tillverkas av familjeföretaget Delipap Oy som grundades 1979. Hörnstenarna för vårt företag är finländskheten, att sysselsätta finländare, ansvaret för miljön, hudvänligheten och den höga kvaliteten på våra produkter.

Tutustumassa Vuokkoset tuotteisiin.

Det är i allra högsta grad viktigt för oss att vi tillverkar hudvänliga produkter som passar för den allra känsligaste hud

Därför har vi samarbetat länge och intensivt med Allergi-, Hud- och Astmaförbundet. Vi är även föregångare som tillverkare av Svanmärkta hygienprodukter. 

När vår grundares, Raimo Nuorties, sons spädbarnshud inte tålde de blöjor av gasbinda som användes på den tiden, började pappa Raimo arbeta med produktutveckling. Raimo tog fram blöjor där man använde rent nytt papper som råvara. Pappret krossades till pappersmassa och det bildade en mjuk skiva som spred ut fukten jämnt inuti blöjan. Det blev ett miljövänligt alternativ till traditionella blöjor som även passade utmärkt för en känslig hud. Snart expanderade vår verksamhet även till bindor. Produktfamiljen Vuokkoset fick sitt namn av de blommande vitsippor som vår grundare Nuortie tillsammans med sina döttrar brukade beundra i skogen på våren.

Numera sysselsätter vårt familjeföretag cirka 80 personer i olika befattningar. Nuorties dotter Sanna Karhu är verkställande direktör för företaget och hennes tvillingsyster Riikka Nuortie har chefsuppdrag inom produktionen. Deras bror Oskari är vice verkställande direktör. Delipap Oy är även medlem av familjeföretagsförbundet Perheyritysten liitto.

Lapset sylissä.

För unga i hela Finland

Vi var alldeles små flickor då vår pappa Raimo grundade ett företag som började tillverka bindor. Då för tiden var bindorna ännu tjocka, styva och tråkiga att använda. När vi var tonåringar började pappa ta hem olika bindor som familjens kvinnor fick testa. Det var extra pinsamt att han även frågade våra kompisar vilka märken de använde! Du kan alltså lita på att vi vet lite om hur pinsamt det kan kännas ibland att ha mens.

Nu när vi själva är vuxna och leder företaget som vår pappa grundade, vill vi använda den här möjligheten att stödja ungdomar i hela Finland medan de växer upp. Mensen är inget pinsamt utan en helt naturlig del av livet!

Du har säkert massor av frågor. Därför hoppas vi att du ska hitta svar på åtminstone dina viktigaste frågor på de här sidorna. Lycka till på färden mot vuxenlivet!

Sanna & Riikka

 

Lapset nauravat yhdessä.

Delipap Oy är fortfarande Finlands enda tillverkare av bindor och blöjor för engångsbruk. Vår långa tradition stammar ur livets behov och ur en känsla av välbefinnande.

Det är väsentligt för oss att våra produkter är hudvänliga, håller hög kvalitet och belastar miljön i så liten grad som möjligt.

Därför har vi redan under lång tid samarbetat med Allergi-, Hud- och Astmaförbundet. Vi är även föregångare som tillverkare av Svanmärkta hygienprodukter.

 

Läs mer om ansvarighet

Aurinko häikäisee silmiin.
Nuoria inspiroiva ja kannusta latausikoni