Gör ett miljövänligt val varje månad

Skydden i Vuokkoset Bio-serien har tillverkats av certifierad ekologisk bomull och råvarorna i alla skydden är helt biologiskt nedbrytbara. Bindorna komposteras helt och är ett perfekt val till exempel för stugan eller att slängas i hushållskomposten. Alla Vuokkoset-produkter tillverkas med respekt för den finländska naturen. Det uppstår inget soptippsavfall under produktionen.

Produkterna i Vuokkoset Bio-serien har en ytfiber som är mjuk, till 100 % äkta ekologisk bomull, och det absorberande skiktet utgörs av helt klorfri cellulosa. Det är viktigt för oss att alla produkter i serien är helt biologiskt nedbrytbara, ända till de individuella förpackningarna. Du kan alltså kasta både dem och trosskyddsaskarna i hushållskomposten

Förpackningspåsen för de tunna bindorna är tillverkad av miljövänligt Green PE, ett biologiskt baserat material. Green PE är ett ekologiskt alternativ som tillverkas av förnybara naturliga material. Huvudråvaran i Green PE, sockerrör, är en förnybar naturresurs som binder koldioxid. Green PE-materialet är inte biologiskt nedbrytbart.

Liksom de övriga Vuokkoset-produkterna innehåller inte heller Vuokkoset Bio-produkterna parfymer eller andra onödiga tillsatta kemikalier. Det garanterar att färre kemikalier hamnar på din hud eller i naturen som vi alla vill värna om!

Vuokkoset Bio-produkterna passar även för dem med känslig hud. Skydden är tillförlitliga, låter huden andas och känns bekväma. Liksom alla Vuokkoset-bindorna har även dessa fått Allergi-, Hud- och Astmaförbundets märke. Tre olika skydd ingår i Vuokkoset Bio-serien; ett trosskydd, en tunn binda med vingar för medelkraftig mens och en längre tunn binda för dagar med mer riklig mens.

Dela artikel:
Nuoria inspiroiva ja kannusta latausikoni