EU-miljömärkta produkter

Produkterna i Vuokkoset 100% Bio-serien är världens första mensskydd som är märkta med EU:s miljömärke!

EU:s miljömärke berättar på ett opartiskt sätt om produktens miljövänlighet – utan att glömma produktens säkerhet eller höga kvalitet. För att en hygienprodukt ska kunna få EU:s miljömärke ska råvarorna och produktionen uppfylla stränga krav. Till exempel ska det cellulosabaserade materialet ha producerats på ett hållbart sätt och bomullen ska ha producerats ekologiskt.

Alla kemikalier i produkten ska vara säkra inte bara för miljön, utan även för dem som använder dem. Produkten ska även genom tester ha konstaterats vara effektiv vad gäller sin funktion. De EU-miljömärkta bindorna i Vuokkoset 100% Bio-serien erbjuder alltså också en trygg känsla för användarna under mensen! Närmare information om kraven som ställs för att hygienprodukter ska få EU:s miljömärke finns på EUR-Lex webbplats, på alla officiella EU-språk.

För de här EU-miljömärkta bindorna och trosskydden i Vuokkoset 100% Bio-serien har vi valt råmaterial från naturliga källor: ytskiktet, absorptionsskiktet, ytterskiktet, de individuella förpackningarna och trosskyddets kartongförpackning är alla biologiskt nedbrytbara. Ytmaterialet består av mjuk, certifierad 100% organisk bomull och absorptionsskiktet av naturlig klorfri cellulosa från certifierade finländska skogar. Förutom de här EU-miljömärkta produkterna, har också alla andra produkter i Vuokkoset-serien det nordiska miljömärket Svanen som också berättar om hållbar produktion och produkternas ansvarsfullhet i fråga om miljön.

Dela artikel:
Nuoria inspiroiva ja kannusta latausikoni