Kuinka kuukuppia käytetään?

Vuokkoset kuukuppi ja kuukupin pakkaus

Kuukupin asettaminen voi aluksi tuntua hankalalta, mutta harjoittelemalla se helpottuu. Kuukuppi on uudelleenkäytettävä ja ympäristöystävällinen vaihtoehto kuukautissuojaksi.  Tässä on vaiheittainen ohje kuukupin asettamiseen:

Puhdista kuukuppi ennen käyttöönottoa:

Desinfioi kuukuppi käyttämällä se kiehuvassa vedessä. Ethän keitä kuppia 30 sekuntia pidempää, sillä liiallinen keittäminen heikentää kupin elastisuutta. Varmista, että kattilassa tai keittoastiassa on vettä riittävästi, ettei kuppi pala tai sula kiinni astian kuumaan pohjaan.

Näin asetat kuukupin paikoilleen:

1. Pese kädet huolellisesti.

Tarkista, että kupin yläosassa olevat ilmareiät ovat auki.

2. Taita ensin kuppi litteäksi ja vielä sen jälkeen kaksinkerroin, tällöin kupin reunus muodostaa C-kirjaimen. Kupin asettaminen on monille helpointa wc-pöntöllä istuen tai seisten niin että toinen jalka on wc-pöntön päällä. Kokeilemalla löydät itsellesi parhaimman tavan.
Voit kokeilla haara-asentoa seisten, istuen tai kyykyssä, rentous auttaa kupin asettamisessa.

3. Vie kuppi taitettuna reunus edellä kokonaan emättimeen sisään. Päästä sen jälkeen kupista irti, jolloin kuppi aukeaa. Varmista kupin aukeaminen tunnustelemalla kupin pohjaa, reunojen pitäisi olla pyöreät. Voit myös pyöräyttää kuppia aukeamisen varmistamiseksi.

4. Näin tyhjennät kuukupin:

Suosittelemme, että tyhjennät kuukupin 2-6 kertaa vuorokaudessa, vuotosi määrästä riippuen. Tyhjennä kuppi kuitenkin aina vähintään 12 tunnin välein. Voit käyttää Vuokkoset -kuukuppia kuukautisten jokaisena päivänä, myös öisin. Jos tunnet olosi epävarmaksi, voit käyttää lisäsuojana Vuokkoset-pikkuhousunsuojia tai -siteitä.

a. Pese kädet huolellisesti ja istu wc-pöntölle.

b. Tartu kupin alaosaan peukalolla ja etusormella ja poista
kupista alipaine painamalla kupin reunaa kasaan. Rentouta
lantion alueen lihaksesi ja vedä kuppi ulos. HUOM!
Älä vedä pelkästään antennista. Vuokkoset -kuukupissa
on kuvioitu pinta, joka auttaa saamaan kupin alaosasta
hyvän otteen.

c. Kaada kupin sisältö viemäriin. Huuhtele kuppi ja pese se lämpimällä vedellä ja Vuokkoset kuukupin pesunesteellä tai hajusteettomalla saippualla. Huolehdi, että yläosan ilmareiät
puhdistuvat myös! Pesun jälkeen voit asettaa kuukupin
takaisin paikoilleen.

5. Muista desinfioida kuppi ennen seuraavia kuukautisia käyttämällä se kiehuvassa vedessä enintään 30 sekunnin ajan.

Vuokkoset -kuukuppi on huomaamaton ja mukava käytössä. Voit tarvittaessa lyhentää Vuokkoset -kuukupin antennia saksilla ennen asettamista. Jos tunnet kipua tai kuppi tuntuu epämukavalta, on kuppi todennäköisesti väärässä kohdassa emättimessä tai se ei ole auennut kunnolla. Rentoudu ja kokeile asettaa kuukuppi uudelleen. Joskus kuukupin käyttö vaatii hieman harjoittelua, älä luovuta heti!

Säilytys: Säilytä kuukuppiasi puuvillaisessa Vuokkoset -säilytyspussissa ilmavasti, suojassa pölyltä ja lialta.

Kierrätys: Vuokkoset kuukuppi on valmistettu Medical TBA-muovista, jonka voi laittaa muovinkierrätykseen.

Huomioithan: Rikkoutunutta tai muuten vahingoitunutta kuukuppia ei saa käyttää. Kuukuppi ei sovellu synnytyksen jälkeiseen vuotoon tulehdusriskin vuoksi.

Jaa artikkeli:
Nuoria inspiroiva ja kannusta latausikoni