vuokkoset-logo
Tilaa näyte!

Halauksia, suukkoja ja eka kerta

Ihastuminen ja rakastuminen ovat maailman mahtavimmat, mutta samalla myös piinaavimmat tunteet. Sydän hakkaa täysillä, kädet hikoavat ja päässä humisee kun ihastuksen kohde on lähistöllä. Mielessä pyörii miljoona asiaa. Miten kertoa toiselle, että on kiinnostunut? Miten pyytää treffeille? Mitä jos toinen ei tunne samoin? Kaikki kysymykset ja huolenaiheet ovat normaaleja. Kannattaa rauhassa tutustua tyyppiin, jutella, viestitellä ja selvittää löytyykö yhteisiä mielenkiinnon kohteita ja tuntuisiko hyvältä aloittaa deittailu.

Kun mahtava tyyppi on löytynyt ja olette rauhassa tutustuneet voi ajankohtaiseksi tulla myös läheisyys. Kädestä pitäminen, halaaminen, pussailu. Yhdessä kannattaa sopia, mikä tuntuu molempien mielestä hyvältä ja miten edetä seurustelusuhteessa. Mitään ei kannata tehdä vain miellyttääkseen toista. Molemmilla pitää olla yhtä hyvä fiilis, näin hellyys tuntuu vieläkin ihanammalta. Ensimmäinen suudelma ja ensimmäinen seksikerta on isoja juttuja, jotka muistaa läpi elämän. Omaa kehoa pitää kunnioittaa ja vaalia.

Ensimmäinen seksikerta jännittää taatusti molempia. Siksi kannattaa pikkuhiljaa tutustua omaan seksuaalisuuteen ja toisen vartaloon. Miettiä mikä tuntuu itsestä ja toisesta hyvältä. Eka kerta ei ole juoksukilpailu, jossa kaveriporukan ensimmäinen suorittaja palkitaan. Eka kerta on kahden vastuuntuntoisen ihmisen välinen herkkä hetki, josta kannattaa jutella seurustelukumppanin kanssa etukäteen.

Myös ehkäisy, sen suunnittelu ja tunnollinen käyttäminen kuuluvat turvalliseen seksielämään. Kondomi on ainut ehkäisymenetelmä, joka suojaa seksitaudeilta ja raskaudelta. Kondomeita saa helposti lähes kaikista kaupoista ja kioskeista, eikä niiden ostaminen ole yhtään noloa, vaan tärkeä juttu.

close